به گزارش خبرگزاری مهر، خسرو سلجوقی با بیان اینکه تمرکز شورای راهبری جویشگر بومی، شناسایی الگوی اقتصادی مناسب توسعه است ادامه داد: حمایت از موتورجستجوی بومی بدون توجه به مدل کسب و کار، نوعی حمایت نامتعادل است و این نوع حمایت، توسعه را به همراه نخواهد داشت.
وی با اشاره به سلسله جلسات شورای راهبری طرح جویشگر بومی گفت: در جلسات شورای راهبری جویشگر بومی، ابتدا واژه گزینی مناسب انجام شد و به جای موتور جستجو، مفهوم جویشگر بومی به توافق رسید.
سلجوقی با بیان اینکه حمایت از برنامه کسب و کار به این معنا نیست که از همان سالهای ابتدایی دستاندرکاران جویشگر بومی به سود برسند، افزود: رشد جویشگر بومی از لحاظ علمی و اجرایی منوط به مصرف کاربران است.
وی با بیان اینکه همواره این سوال مطرح است که اگر از لحاظ سخت افزار، نرم افزار و زیرساختها به سطح گوگل برسیم، چه فعالیتی برای ارائه داریم، ادامه داد: گوگل برای هر لحظه خود برنامه اقتصادی کسب و کار دارد، بیش از ۷۰ خدمت ارائه می دهد و در یک فرایند زمانی به موفقیت رسیده است.
سلجوقی با اشاره به اینکه تبیین مدل مفهومی کمک می کند تا مشخص شود ذینفعان مختلف در چه جایگاهی نقش ایفا می کنند، افزود: دولت نیز درقالب منابع ریالی، قوانین و دستورالعمل نقش آفرین است و لازم است در بخش سخت افزار نیز با بخش خصوصی همراهی کند.
عضو هیات عامل سازمان فناوری اطلاعات بر توجه نظام آموزشی، پژوهشی و دانشگاهی به موضوع جویشگرهای بومی تاکید کرد و ادامه داد: برای اینکه برنامه های تحقیقاتی و آموزشی بر این موضوع متمرکز شود، پیشنهاد شده است تا از پایان نامه های دوره دکترا و ارشد، با محوریت جویشگر بومی به صورت مادی و معنوی حمایت شود.
سلجوقی ادامه داد: تمرکز شورای راهبری آن است که الگوی مناسب اقتصادی برای تولید جویشگر بومی را فراهم آورد و اگر جویشگرها بتواند خدمات مناسب را ارائه دهند؛ مردم نیز استقبال خواهند کرد.
وی بر حضور مشاور بین المللی در تهیه شرح خدمات جویشگر بومی، تاکید کرد و ادامه داد: انتظار ما این است که تا پایان سال الگوی اقتصادی مطرح شده، طبق زمان بندی پیاده سازی شود.
رئیس شورای راهبری جویشگر بومی بر حضور متخصصان فنی، نمایندگان وزیر و معاونان سازمانهای مرتبط در این جلسات تاکید کرد و ادامه داد: در آخرین جلسه نیز نماینده بازرسی کل کشور حضور داشت و از نزدیک بر فرایند تصمیم سازی و تصمیم گیری، نظارت کرد؛ درهمین حال کلیه مصوبات شورای راهبری جویشگر بومی و صورتجلسه ها به صورت آزاد و شفاف از طریق پایگاه اطلاعرسانی طرح جویشگر به نشانی www.didras.ir در اختیار همگان قرارگرفته است.
وی با بیان اینکه قرار نیست مالک جویشگرهای بومی دولت باشد، افزود: هدف ما آن است که نوعی مشارکت منابع اتفاق بیافتد و فرد بتواند با خروجی کار خود از این راه تولید ثروت کند، در واقع نقش دولت یک نقش شتاب دهنده (کاتالیزور) در این طرح است.
نظر شما